Hjertet stoppet

I morgen er det allerede en uke siden jeg fikk den verste telefonsamtalen om at Liam André hadde sluttet å puste. Jeg måtte hive meg i bilen og kjøre til sykehuset. Det føltes ut som en evighet i bil, selv om jeg snakket med Adrian på telefonen. Jeg følte vi aldri kom frem. Når jeg kom frem fikk jeg beskjed om at de hadde fått i gang hjertet hans igjen, men de visste ikke hvordan dette kom til å gå. Vi var helt knust og livredde. Har ikke vi gått gjennom nok?! Skulle vi miste ett barn til?! 

Det hele begynte natt til torsdag, da våknet han med falsk krupp og fikk feber. Han ble dårligere og dårligere, så vi tok han med til legevakten på både torsdag og fredag. På fredagen ble han innlagt på sykehuset i Kristiansand. De fant ikke ut av hva dette kunne være så vi ble der i helga og planen var at vi skulle være der til de fant ut av det. Slik ble det ikke. På mandagsmorgen hadde Liam André blitt betydelig mye verre og legene stod inne hos han for å se det samme som Adrian gjorde. Kroppen til Liam André skrudde seg av. Han sluttet å puste. Det stod 3 leger inne på rommet hans da det skjedde, så de kom i gang med hjerte-lungeredning med en gang. Det var det som reddet livet hans. Det kom mange andre og bare gjorde akkurat som de skulle. TUSEN TAKK! 

Liam André ble raskt flyttet opp til intensiven og vi fikk raskt beskjed om at vi skulle til Rikshospitalet. Han lå i respirator og skulle fly helikopter til Oslo uten mamma eller pappa. Vi skulle reise i fra han. Det er aldri gøy å reise i fra barna sine, spesielt ikke i en slik situasjon. Vi kom oss til slutt hjem for å pakke og det ble bare å hive med seg noe. Det eneste vi tenkte på var om gutten vår overlevde turen inn til Oslo. Taxien kom og vi kjørte avgårde til Kjevik for vi skulle nemlig fly inn. Jeg som har så angst for å fly og det var første gang Tomine skulle fly. Ingen forberedelser, det var bare å komme seg avgårde. 

Vi kom endelig frem til Oslo og det var mye styr for å komme seg til Rikshospitalet, men endelig kom vi frem og kunne treffe god gutten våres igjen. ♥
Nå er vi på Rikshospitalet og har snart vært her en uke. Det er så spesielt. Men alt i alt har det gått kjempe bra til tross for alt det den lille gutten har vært gjennom. Han lå i respirator i 3 dager og våknet på onsdag. Han er fortsatt alvorlig syk og vi vet ikke hvorfor. Nå må vi ta en dag om gangen. 

Tusen takk for alle meldinger, tanker og bønn. Og tusen takk til alle legene på sykehuset i Kristiansand og de som var med å redde livet til Liam André. ♥ Hadde det ikke vært for dere, hadde han ikke vært her i dag. 

11 kommentarer

Siste innlegg