Kroppspress og dårlig selvbilde

Hvorfor skal alt være så fint og flott? Vi alle vet jo at det egentlig ikke er sånn det er. Jeg syns det er trist hvordan samfunnet har blitt, spesielt den siste tiden hvor alle skal vise seg nakne på nettet tydeligvis. Hvilke signaler gir det? Jeg syns selvfølgelig at folk skal få bestemme over seg selv og sin egen kropp, men jeg syns også at de skal tenke over hvem som leser det. Da tenker jeg nok mest på barn og unge. Jeg kan huske når jeg vokste opp at det var litt press på hvordan en gikk kledd og sånn, men jeg ser jo at det har blitt mer kroppspress og at det er viktig å passe inn i samfunnet. Hva gjør en ikke for å få flere lesere, følgere og ikke minst for oppmerksomheten? 

Det jeg syns er feil, er når folk kommenterer at det ikke er greit å vise seg naken fordi enn er mamma. Alle kan da vise nakenhet, men det er jo litt måten det blir gjort på. Jada, kroppen er flott den, men jeg personlig ville aldri vist meg naken på sosiale medier. Først og fremst fordi jeg ikke har selvtillit nok til det, men jeg tenker også på de som sliter generelt og unge jenter. Vi jenter føler nok kanskje mer på presset enn gutter, eller er det fordi vi tar ting lett til oss? 
En blir så lett påvirket av andre. Vi har alle noen en ser opp til, men hvorfor ikke se opp til deg selv og være akkurat den du er? Du er bra nok. Du trenger ikke å bruke masse penger på å fikse utseende ditt. Ja, jeg kan forstå de som gjør det. Men hjelper det? 


Det er blitt viktig å pynte på sannheten, og jeg klarer ikke å forstå helt hvorfor. Gjør du? Livet er ikke lett, men samtidig skal vi være glad for hver dag vi får på jorden. Jeg har tenkt veldig mye den siste tiden og har veldig mye på hjertet, jeg har bare ikke hatt tid til å få skrevet det ned. Jeg er så dritt lei av at alt skal være så fint og jeg er ganske sikker på at det er noen som er lei av at jeg “klager” om alt. Jeg ønsker ikke å bare sette fokus på alt som er negativt og som ikke går min vei, men jeg syns det er så viktig å få frem at alt går ikke på skinner og at alle har utfordringer i hverdagen. Men hvorfor setter vi ikke mer pris på alt det gode vi har i livet? For om en setter seg ned og går inn i seg selv så kan en finne masse positivt med å leve også. Jeg mener det handler mye om innstillingen en har. 

Jada, jeg sliter også psykisk og har gjort det i noen år nå. Men det betyr ikke at jeg setter meg til inne og slutter all kontakt med omverden. Nå sier jeg ikke at det er feil å gjøre det, for noen så er sikkert det riktig. Men ikke for meg. Jeg har dager hvor jeg ikke ønsker å stå opp og jeg har hatt dager hvor jeg ikke har ønsket å leve lengre. Tror vi fleste går gjennom slike faser i livet. Jeg kjenner ofte at jeg blir litt irritert over de som bruker angsten sin mot alt.
Nå snakker jeg for meg selv – det som har hjulpet meg aller mest har vært å ha en jobb å gå til. Da har jeg følt at noen trenger meg og at jeg gjør en forskjell i hverdagen til enkelte. For meg har det også hjulpet å skrive denne bloggen, både fordi det hjelper å få det ut og fordi jeg vet at mye av det jeg har skrevet har hjulpet andre også. 

4 kommentarer

Siste innlegg