Hvorfor dømmer vi så fort?

Hei! Jeg kom over en video på Facebook her om dagen angående “mammapolitiet”. Det er blitt så mye fokus på det å være best i alt og ikke minst så skal en se bra ut både i svangerskapet og etter. Jeg syns det er så trist. Jeg følte ett enormt press på det å se bra ut når jeg gikk gravid. Jeg satt ofte på venterommet på sykehuset og følte meg som den fæle mammaen fordi jeg hadde på meg joggebukse, null sminke, ettervekst og håret i tutt. Jeg kom nå ikke dit fordi jeg skulle sitte modell, jeg kom jo dit for å sjekke at alt stod bra til med barnet mitt. Allikevel følte jeg meg så liten når andre hadde “pyntet” seg. Der satt jeg som en ekkel hval og hadde både lagt på meg 8 og 12 kilo. Jeg tror også det handler mye om hvordan en ser på seg selv, jeg tror de aller fleste ikke dømmer deg bare de ser deg. Jeg tror det handler mye om hvordan selvtillit du har og hvordan du har det med deg selv. Og, vi kan jo ikke legge skjul på at vi alle ønsker å se bra ut når en har stor mage og alt er slitsomt. 
Med Liam André fikk jeg fødseldepresjon, du kan lese innlegget mitt om det HER.

Hvorfor må vi amme barna våre? Jo, fordi vi vet at det er det absolutt beste for barna våre. Det er så masse bra i melken og en får jo en spesiell tilknytning. Men hvorfor føler man seg presset til å måtte amme? Det blir jo like gode unger av morsmelkerstatning. Vi som ikke får til å amme, det kan jo være mange årsaker til at det ikke går og en føler seg så mislykket som mamma. Jeg er veldig stolt over at jeg klarte å fullamme i 2-3 uker og delamme til hun var 6 uker. Nå får hun kun erstatning og hun er stort sett kjempe fornøyd! Selvfølgelig savner jeg den kosen, men fy søren å tungt det er! All respekt til de som strever med å amme, men som aldri gir opp.

Babyen må selvfølgelig ha fint tøy, hver eneste dag. Vi alle ønsker å dulle opp barna våre med nytt fint tøy, men det er ikke alle som kan det. Jeg er vell ikke en dårlig mor av den grunn? Jeg har ofte kjøpt brukt eller fått brukt tøy og det er som regel like fint. Det er da vasket. Og, ja jeg skulle jo ønske at jeg hadde bedre råd slik at jeg kunne gi de nytt tøy hele tiden. Skulle jeg virkelig ønske det? Nei, og jeg kjøper nytt til barna av og til. Men jeg syns det er helt supert å kunne ta i mot tøy som andre har brukt og ikke minst gi tøy til andre når det ikke passer til mine lengre. 

Huset, det er jo selvfølgelig rent og ryddig stort sett mesteparten av tiden. Virkelig? Jeg tror de aller fleste som har barn, spesielt små barn har klær og leker overalt. Jeg kan bare snakke for meg selv, her har det flyttet inn sikkert hundre hybelkaniner på en uke, maten fra i går står på benken, oppvaskmaskinen står tom, mens det er fullt på benken. Skittentøyet har hopet seg opp. Det skulle jeg tatt i går, men så langt kom jeg aldri. Jeg får ta meg av huset når ungene er i seng. Om de har bestemt seg for å sove noen timer da. Betyr det at jeg er en dårlig mor fordi jeg ikke prioriterer å holde huset skinnende rent hele tiden? Jeg har valgt å prioritere tiden sammen med barna mine. Tiden går så alt for fort, nyfødt tiden får en aldri tilbake og en dag flytter de ut. 

Poenget mitt er at det er ingenting som er rett eller galt så lenge du tenker på barnets beste. Du kjenner barnet ditt best og du gjør en god nok jobb. Hør og stol på magefølelsen din. Jeg syns det er blitt så ekstremt hvordan man dømmer andre, enten man er mamma, pappa eller bare deg selv. 

 

2 kommentarer

Siste innlegg