Den dårlige samvittigheten forsvinner aldri

Jeg ligger her i sofaen etter en lang dag på jobb, vi har sett håndballkamp og farmen finalen. Jeg ligger å tenker på at jeg ikke har vært nede hos Elias hver dag denne uken. Ikke fordi jeg har glemt han, men fordi jeg syns det er vanskelig. Men jeg får så vondt inni meg når jeg ikke besøker han hver dag. Jeg tenker hele tiden på at han blir skuffet og lei seg over å ikke ha et brennende lys hos seg. Jeg hater det, jeg virkelig hater det. Jeg vet det er normalt å ikke besøke graven så ofte og at det er opp til hver enkelt, men jeg føler meg som den verste mammaen for Elias når jeg ikke får reist ned å tent lys.

Jeg kjenner tårene presse på, det er så vondt. Jeg har lyst til å bare springe ned å tenne lys. Jeg har lyst til å pynte og stelle. Men jeg vet det er vanskelig nå. Jeg føler aldri det blir bra nok, men kan det egentlig bli det? Jeg tror faktisk ikke det. Vi som har mistet føler nok en ekstra trang til å stelle og ordne på graven siden vi ikke har muligheten til å gjøre det med de små. Det er helt forferdelig! Jeg tenker ofte når jeg er hos Elias at det er så urettferdig at der sitter jeg ute å fryser for å tenne lys og varme sønnen vår som vi for ikke mange månedene siden la nede i jorden i smykkeskrinet sitt. Hvilken foreldre gjør sånn? Det er ikke noe vi ønsker, men vi må. Vi er nødt til å besøke graven, det er liksom ofte den eneste plassen å få nærhet fra han.

Jeg får aldri holdt sønnen min igjen, jeg får aldri hørt han le eller sett han smile. Jeg får aldri vært med han på første barnehagedag eller første skoledag. Vet du hvor urettferdig det er? Det gjør så vondt. Jeg tenner lys, men andre bysser og koser med babyene sine. Jeg unner alle den opplevelsen og følelsen av å få et barn. Så mye kos og kjærlighet.

5 kommentarer
  1. Fine du
   Det er så vondt å lese dette. Du er en god mamma som tenker på han og vet at det er vanskelig og vondt. Elias er nok hos deg hele tiden 💙 Han vil alltid være rundt deg/dere 💙 Det er vanskelig å finne riktig ord…..vet bare at det dere har opplevd er noe av det mest vondt og urettferdig vi som foreldre kan oppleve. Håper dagene blir litt enklere for dere etterhvert. Dere har hverandre 💞
   Ta godt vare på dere ❤💙💙💙
   Glad i deg Katrine 💖
   Tenker på deg og dine
   Klem fra meg

  2. Det er meningsløst at noen skal miste barnet sitt slik.det er i det hele tatt ingen mening med at barn dør. Kjenner meg så igjen i det du skriver om lysene at jeg bare måtte skrive noe. Jeg hadde det akkurat som deg. Det var jammen et sant strev å alltid passe på at det brant lys hos vår jente. Det var liksom den eneste måten jeg kunne vise(både meg og faktisk spesielt omverdenen) at jeg brydde meg om ho. Det måtte lyse til en hver tid. Lenge var det sånn. Vet ikke helt når det forandret seg. Med nå vet jeg at uansett om det er lys der eller ei så minnes jeg. Det er så ferskt for deg ennå. Månedene er ikke mange siden Elias dro og dere har ennå merkedager å overkomme. At tankene blir flere og kanskje tyngre nå mot jul er heller ikke rart. Over alt blir en minnet over hvor glad en skal Være og kontrastene til ditt savn blir ekstra store. Dette ble mye rot og lite fornuftig men… Jeg syns du skal pynte å tenne lys slik du føler for. Om ikke det brenner et fysisk lys i hagen hans så har han for alltid en plass i hjertet ditt. En god ting kan også Være at de dagene du ikke orker reise for å tenne men kjenner den dårlige samvittigheten- så tenn et lys hjemme. Sender dere alle Mange klemmer med håp om en så god jul som mulig

  3. Jeg vil bare takke dere alle sammen for mange fine ord <3
   Det betyr så mye! Mye mer enn dere aner. Jeg er så takknemlig og glad.
   Jeg ønsker dere alle en fin jul og ta vare på hverandre. Jeg sender dere mange klemmer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg