hits

Katrine Liestøl Olsen


www.katrineolsen.blogg.no

Min kjære sønn, jeg savner deg så 27.11.2017, kl. 22:03

Noen dager er tøffere enn andre og slik tror jeg vi alle har det. Det er litt rart å si det, men de siste dagene har egentlig vært veldig fine. Jeg har kjent mindre med angst og jeg har til tider fått kjenne på glede. Det er evigheter siden jeg har kjent på kroppen hva glede er og at jeg ikke får dårlig samvittighet over det å være glad. I går ble det en veldig koselig dag sammen med familien hvor vi feiret Elias sin dag. For noen så er det kanskje rart å feire bursdagen til noen som ikke er her, men for oss så er det blitt en "naturlig" ting å gjøre for å minnes vår kjære lille Elias. Det er en dag hvor vi skal tenne masse lys hos han og huske på alle de gode minnene vi fikk sammen ♥ 


Min kjære sønn, jeg savner deg så. Mamma elsker deg, fineste engel ♥Jeg får ofte høre at jeg er så sterk og at de ikke forstår hvordan jeg klarer det. Jeg vet faktisk ikke selv hvordan jeg klarer det og jeg føler meg nok ikke så sterk. Men jeg er nok blitt sterkere og jeg er nok sterkere enn jeg hadde trodd. Samtidig så føler jeg at det er det eneste valget jeg har. Jeg kan ikke legge meg ned i sengen og være der hele dagen. Ja, det er ofte veldig fristende, men jeg vet at det ikke funker i lengden. Jeg ønsker heller å gjøre noe med det og ikke minst, så ønsker jeg å hjelpe andre. Om jeg klarer å hjelpe andre, så hjelper jeg meg selv også. 


Nå er det snart jul og det blir både koselig og veldig trist når ikke Elias skal være sammen med oss. Det kommer alltid til å komme merke dager som er tøffe og som vi bare må gjennom. Jeg kommer alltid til å leve med sorgen etter Elias, men jeg skal klare å leve med den - etterhvert. 


Til slutt vil jeg bare si til dere alle sammen, TUSEN TAKK for alle meldinger, kommentarer og klemmer.
Dere aner ikke hvor mye det betyr, men dere skal vite at det betyr så utrolig mye. 

2 år 26.11.2017, kl. 00:34

Tenk at det allerede er 2 år siden fødselen startet helt spontant, uten noe som helst forvarsel.
Den 26.11.2015 Klokken 01.08 kom du til verden på sørlandet sykehus, Kristiansand. 

GRATULERER SÅ MYE MED 2 ÅRSDAGEN, FINESTE LILLE ENGEL ♥ 
Det er like spesielt i år som i fjor at vi ikke skal få lov til å feire bursdagen din sammen med deg. Det er like vondt, samtidig som det er en koselig dag som vi minnes deg, lillevenn. I dag er det din dag og vi skal gjøre alt for at den blir fin. Jeg skulle ønske jeg fikk se deg vokse opp, og jeg skulle ønske du var her. Jeg savner deg hver eneste dag. Det føles så lenge siden og en del av meg sliter fortsatt med å forstå at du er borte. Min lille baby. Jeg håper du feirer i himmelen sammen med de andre små barna som forlot denne verden så alt for tidlig. Tusen takk for at jeg fikk bli kjent med deg og jeg er så glad for å være mammaen din. Du kommer alltid til å være en del av oss. Jeg håper vi ses igjen, lille Elias ♥ Pappa og storebror fikk nesten fire måneder sammen med deg, du og jeg fikk så mange flere. Svangerskapet var ikke enkelt, men vi kom oss gjennom det, sammen. En mnd før termin, ble du født. Helt perfekt. Du fikk en tøff start på livet, men du klamret deg fast og det er jeg så takknemlig for. Dessverre skulle vi få alt for kort tid sammen. I dag er det din dag, og denne dagen skal vi bruke til å tenke på alle de fine stundene vi fikk sammen. 
Vi elsker deg <3

De gode dagene 15.11.2017, kl. 19:32

Da var vi allerede kommet til Onsdag og vi nærmer oss helg. Etter at Liam André ble syk har jeg ingen kontroll på hvilken dag det er og jeg føler det er helg hver eneste dag. Nå er vi endelig begynt å komme inn i en rutine igjen og jeg merker at jeg er veldig avhengig av å ha rutine. Ikke for å nevne at ungene har veldig godt av det og at det blir en trygghet for de. Hverdagen vår er ikke som mange andres og Liam André skal ikke begynne i barnehagen riktig enda, men vi skal en tur ned i barnehagen imorgen og besøke de andre. Det er en gutt som gleder seg veldig til det! Jeg vet at en dag så skal han begynne i barnehagen for fullt og jeg vet at han kommer til å bli forkjølet og syk igjen, men jeg prøver å tenke så positivt som jeg kan - dette skal gå bra! I dag har det faktisk vært en helt fantastisk fin dag og det er det lenge siden jeg har kjent på. Jeg er så glad! Jeg er så stolt over den lille store gutten min som var så flink på sykehuset i dag. Han er den tøffeste jeg kjenner! Han var så heldig som fikk låne denne tøffe bilen mens han ventet på at medisinen skulle bli ferdig. Vi hadde time på sykehuset klokka 09.00 og var ikke hjemme før 16.30, så det har vært en lang dag. Men nå er han ferdig med den første behandlingen, og det gikk kjempe fint! Nå er det ny behandling om 4 uker. Takket være de fantastiske menneskene som jobber der og at de har ett stort lekerom med masse leker, så gikk dagen veldig fort og jeg tror Liam André har koset seg til tross for at ting har vært litt vondt og kjedelig. Nå er begge ungene nybadet og begge sover søtt. Jeg er så takknemlig for slike fine dager, rolige kvelder og fornøyde foreldre å barn som legger seg. Jeg setter så pris på alle disse gode dagene og jeg håper vi får mange flere av de. 

Jeg ønsker dere en fin kveld. ♥

Den sjeldne sykdommen 14.11.2017, kl. 20:37

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at jeg går rundt hver eneste dag og er livredd for at det skal skje ungene mine noe. Jeg er i tillegg livredd for at det skal skje meg selv noe. Noen dager, veldig ofte lever jeg i en boble hvor jeg føler at jeg ikke eksisterer. En ting jeg kan si om det, det er at det er helt forferdelig!! Jeg føler jeg skal dø, rett og slett. Jeg har angst hele dagen omtrent, og hver eneste dag. Dessverre så går det ikke en dag uten at jeg er livredd og har intens angst for alt. Det ødelegger så mye av livet mitt, og det ødelegger det fine og positive. 


Mye av det som gjør meg så redd, det er nok at jeg har sett alt for mange ganger nå hvor fort livet kan snu. Men jeg har også sett hvor dyktige legene er og at denne gangen gikk det så bra som det kunne. Jeg er så redd for at vi skal oppleve noe så ekstremt brutalt igjen. Det vet jeg ikke om jeg klarer, selv om jeg vet at jeg må. Jeg er så sliten, men jeg må stå opp hver eneste dag og jeg må være her for de rundt meg, spesielt for barna mine. Liam André har da altså fått en veldig sjelden sykdom som fortsatt vet veldig lite om. Det er kun dokumentert 15 barn i verden med denne sykdommen. Liam André er nå blitt nr 16. Legene ønsker å forske på denne sykdommen og de vil bruke sykdomshistorien til Liam André til opplæring og videre forskning, noe vi har sagt ja til. Om vi igjen kan hjelpe andre, så ønsker vi det. Liam André sin historie er veldig spesiell for veldig mange, han kunne vært død nå. Men istedenfor gikk det så godt som det kunne. Vi kan ikke merke noe annerledes på han, og hvem hadde trodd det? Sønnen vår er en fighter og det har han virkelig bevist. ♥


Gutten min er den sterkeste og tøffeste jeg kjenner! ♥

Sykdommen heter Kapillær lekkasje syndrom og det vil si at blodårene hans lekker blodvæske og proteiner som i Liam André sitt tilfelle førte til væskeansamling rundt lungene og deretter i hjerteposen. Dette ble livstruende for Liam André, men de fantastiske menneskene på sykehuset klarte å tenke klart og gjøre alt de skulle gjøre for at dette skulle ende så godt som det har gjort. Dessverre vet vi ikke om det kommer til å skje igjen. Det finnes ingen sikker behandling for denne sykdommen, men han skal få Immunoglobulin hver 4. uke og det har på andre barn vist god effekt så vi krysser fingrene for at det vil hjelpe å forebygge. Han fikk dette når han kom til Oslo og han reagerte bra på behandlingen. 
 

Den tøffe hverdagen 10.11.2017, kl. 11:10

Nå har vi hatt en uke hjemme og det har egentlig gått veldig greit, både med Liam André og oss.
Selvfølgelig er det veldig skummelt også, siden vi vet ikke om det kommer til å skje igjen, eller når det kommer til å skje igjen. Vi er klar over at om han blir syk med feber og sånn, må vi rett på sykehuset. Vi vet litt mer hva vi skal se etter og vi kan kanskje være litt i forkjøpet av sykdommen. Legene tar ingen sjanser og det er så godt å vite! Om dette skulle skje igjen, er sjansen liten for at han overlever det. Samtidig så har de en plan på hva de må gjøre, men de kan verken love noe eller garantere noe. 

Det har gått over all forventning. Jeg kan fortsatt ikke forstå hva som har skjedd og vi kan ikke se hva han har vært gjennom. Jeg kaller det flaks og ett mirakel. Dette kunne gått så fryktelig galt! 30 min uten puls, det er ganske lenge det. Jeg vet at han er en ordentlig fighter, sta og gir virkelig ikke opp. Det har han hvert fall bevist nå. Jeg er så takknemlig og jeg må bare takke alle som har vært involvert. 
Jeg hadde aldri trodd at dette skulle gå så bra! Jeg forventet det verste, og jeg hadde forberedt meg på at han kom til å kanskje ha en hjerneskade. Legene på Rikshospitalet sa at dette så ikke veldig bra ut første gang de så han. Men vi alle tok feil, denne gutten har overrasket oss alle. Han er seg selv  - han er den Liam André som vi kjenner ♥ 

Han skal snart få prøve seg så smått i barnehagen igjen og jeg tror det blir både bra og ganske skummelt. Jeg er nok blitt mer overbeskyttende, samtidig som jeg vet at han må få være barn og gjøre de tingene han gjorde før. Det blir en utfordring når det går mye sykdommer i barnehagen, men jeg håper og tror at de i barnehagen tar det alvorlig og gjør alt de kan for å forebygge. Det finnes ting en ikke kan beskytte våre kjære barn i mot og sykdommer er en av de. 

Luksus i hjemmet 06.11.2017, kl. 21:01

Sponset innlegg // 

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker at vi har badekar her hjemme i leiligheten! Altså, jeg elsker det! Jeg elsker at jeg kan ta meg ett deilig varmt bad, spesielt på vinteren når det er kaldt ute. Jeg har lenge sett på ett hjørnebadekar med massasje og bobler, men dessverre har vi ett lite bad og har derfor ikke plass til det her vi bor nå. For øyeblikket har vi badekar og dusj i ett. Jeg kan ærlig si at jeg håper vi ikke må bytte ut badekaret med kun dusj, for det er veldig greit å ha badekar når vi har barn. Badekaret her hjemme blir også brukt til lagringsplass av badebaljen til hun lille slik at vi slipper å ha det stående på gulvet og det slipper å se veldig rotete ut. Har du badekar


Det hadde ikke gjort noe å byttet ut badekaret vi har her hjemme med dette badekaret fra https://www.trademax.no/. Knall fint og ikke bare det, men det har sidemassasje også! 


Hvor deilig hadde det ikke vært med ett badekar nå som vinteren er i gang? 
Ta turen innom https://www.trademax.no/baderom og bestill badekaret ditt i dag! 

Hjemme igjen 04.11.2017, kl. 17:51

Etter 2 uker hjemmefra fikk vi endelig lov til å komme hjem i går. Det er selvfølgelig veldig mange tanker som dukker opp. Det er kjempe godt å være hjemme, men samtidig veldig skummelt! Vi har åpen retur til sykehuset og vi har laget en plan sammen med legene der og føler oss trygge. Vi blir dessverre aldri helt trygge lengre, men vi føler oss tryggere når vi vet at det bare er å komme tilbake eller ta en telefon. Vi slipper alt dette med legevakten og slikt, noe som er vanvittig godt for vi har ikke akkurat blitt hørt der.

Men jeg er nødt til å skryte litt av norsk helsevesen for når det virkelig gjelder, så funker det. Jeg må også takke de for den jobben de har gjort og ikke minst gitt oss den støtten vi så sårt har hatt behov for. Jeg kan aldri få takket folkene som reddet livet til Liam André, både i Kristiansand og i Oslo. Faktisk, så savner jeg rikshospitalet litt. De gjorde alt for at vi skulle ha ett fint opphold og det hadde vi. 

I kveld skal vi ha barnevakt her hjemme for ungene, slik at vi kan ut å spise og bare være kjærester etter en tøff tid og det kommer dessverre til å bli tøft fremover. Ha en fin kveld ♥ 


 

Brutalt og ærlig 01.11.2017, kl. 19:26

Jeg er livredd, jeg er livredd hver eneste dag. Det er kanskje ikke så rart? Men hvorfor har jeg og vi fortjent alt dette? Jeg klarer bare ikke å forstå det. I dag fikk vi skrivet fra sykehuset i Kristiansand om hva som ble gjort og det var helt forferdelig å lese samtidig veldig rart og jeg skjønner fortsatt ikke hvordan de klarte å tenke og gjøre alt det de har gjort.

Tenk at min lille store gutt har hatt hjertestans og at han har svevd mellom liv og død!! Det er så jævlig som det kan få blitt! Min baby kunne vært død nå... Istedenfor for at jeg akkurat i dette sekund sitter ved siden av sengen til Liam André og koser han i håret mens han sier at han elsker meg, kunne vi vært på kapellet og planlagt nok en begravelse.. Min kjære sønn, tusen takk for at du aldri ga opp og til alle dere som var inne på undersøkelserommet på sykehuset i Kristiansand, tusen takk for at dere fortsatte og ga gutten vår et håp om å leve. Han hadde aldri overlevd uten dere! Det er helt ærlig og veldig brutalt. Noen ganger så hater jeg denne verden, og den dagen var en slik dag.