Katrine Liestøl Olsen


www.katrineolsen.blogg.no

Den tøffeste jeg kjenner! 31.10.2017, kl. 17:49

Jeg er så imponert over den lille gutten min! Alt det han har vært gjennom og alt det han går i gjennom nå. Jeg kjenner ingen som er tøffere enn han <3

Mandagsmorgen den 23 oktober var jeg ganske sikker på at vi kom til å miste han, samtidig som jeg følte på meg at den gutten kjemper og gir aldri opp. Jeg hadde rett. Men var det bare flaks? Han overlevde en gang, men det betyr ikke at han gjør det en gang til om han blir så syk. Hvorfor måtte dette skje gutten vår og oss? Helt ærlig, vi fortjener ikke dette!

Nå har Liam André klart å sitte i rullestol og vært rundt å kikket og fått noe frisk luft. Jeg hadde aldri trodd at han skulle komme seg så fort, men det er jeg evig takknemlig for! Jeg vet ikke hvem jeg skal takke, men jeg må bare si jeg er så imponert over alle de legene som har hjulpet han og så takknemlig for at han lever! Nå må vi bare fortsette å be om at de finner ut av hva det er og at han blir frisk <3

Hjertet stoppet 29.10.2017, kl. 08:07

I morgen er det allerede en uke siden jeg fikk den verste telefonsamtalen om at Liam André hadde sluttet å puste. Jeg måtte hive meg i bilen og kjøre til sykehuset. Det føltes ut som en evighet i bil, selv om jeg snakket med Adrian på telefonen. Jeg følte vi aldri kom frem. Når jeg kom frem fikk jeg beskjed om at de hadde fått i gang hjertet hans igjen, men de visste ikke hvordan dette kom til å gå. Vi var helt knust og livredde. Har ikke vi gått gjennom nok?! Skulle vi miste ett barn til?! 

Det hele begynte natt til torsdag, da våknet han med falsk krupp og fikk feber. Han ble dårligere og dårligere, så vi tok han med til legevakten på både torsdag og fredag. På fredagen ble han innlagt på sykehuset i Kristiansand. De fant ikke ut av hva dette kunne være så vi ble der i helga og planen var at vi skulle være der til de fant ut av det. Slik ble det ikke. På mandagsmorgen hadde Liam André blitt betydelig mye verre og legene stod inne hos han for å se det samme som Adrian gjorde. Kroppen til Liam André skrudde seg av. Han sluttet å puste. Det stod 3 leger inne på rommet hans da det skjedde, så de kom i gang med hjerte-lungeredning med en gang. Det var det som reddet livet hans. Det kom mange andre og bare gjorde akkurat som de skulle. TUSEN TAKK! 

Liam André ble raskt flyttet opp til intensiven og vi fikk raskt beskjed om at vi skulle til Rikshospitalet. Han lå i respirator og skulle fly helikopter til Oslo uten mamma eller pappa. Vi skulle reise i fra han. Det er aldri gøy å reise i fra barna sine, spesielt ikke i en slik situasjon. Vi kom oss til slutt hjem for å pakke og det ble bare å hive med seg noe. Det eneste vi tenkte på var om gutten vår overlevde turen inn til Oslo. Taxien kom og vi kjørte avgårde til Kjevik for vi skulle nemlig fly inn. Jeg som har så angst for å fly og det var første gang Tomine skulle fly. Ingen forberedelser, det var bare å komme seg avgårde. Vi kom endelig frem til Oslo og det var mye styr for å komme seg til Rikshospitalet, men endelig kom vi frem og kunne treffe god gutten våres igjen. ♥
Nå er vi på Rikshospitalet og har snart vært her en uke. Det er så spesielt. Men alt i alt har det gått kjempe bra til tross for alt det den lille gutten har vært gjennom. Han lå i respirator i 3 dager og våknet på onsdag. Han er fortsatt alvorlig syk og vi vet ikke hvorfor. Nå må vi ta en dag om gangen. 

Tusen takk for alle meldinger, tanker og bønn. Og tusen takk til alle legene på sykehuset i Kristiansand og de som var med å redde livet til Liam André. ♥ Hadde det ikke vært for dere, hadde han ikke vært her i dag. 

Wave of light 16.10.2017, kl. 12:23

I går den 15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00. Vi var på Strand hotell Fevik å tente lys for vår lille Elias, men også alle de små vennene hans i himmelen ♥ Jeg syns det er en veldig fin måte å minnes de barna som ikke lengre er her med oss. Det er også veldig tungt for det er mye følelser som kommer frem, samtidig er det godt å være sammen med andre som har opplevd det samme, men vi alle har også ulike historier. Når en står i en slik situasjon, så er det godt at det finnes en plass som en kan være seg selv, gråte, le og bare lytte. 
Gå inn på https://www.lub.no og støtt LUB sitt arbeid. Tusen takk!


Det er på slike dager hvor savnet kjennes litt ekstra på kroppen. Nå nærmer det seg bursdagen til Elias og kjenner det skal bli godt å markere den dagen, samtidig som det er godt når den er over for det er en vanskelig dag. 

Livet er ingen selvfølge 08.10.2017, kl. 09:50

Jeg ble faktisk helt rørt av å høre litt av historien til http://www.komikerfrue.no/ i går på "Skal vi danse", det er ikke ofte jeg sitter i sofaen med tårer i øynene av en dans. Men hun fikk meg også til å tenke enda mer over at livet er ingen selvfølge og det er heller ingen selvfølge at vi er friske. Den historien hennes om at det som skulle vært en baby var en kreftsvulst gikk rett i hjertet mitt. Jeg digger den dama, hun er seg selv og så ekte. Om det er ett par her i Norge som jeg digger, så er det hun og Ørjan. Virkelig. 

Etter vi mistet Elias ble synet på livet forandret. Vi mennesker har en tendens til å ta alt sammen for gitt og at ting er en selvfølge. Men før du vet ordet av det, har ting blitt snudd helt opp og ned. Før du vet ordet av det, har du mistet det kjæreste du har, kanskje du blir syk og jeg er ganske sikker på at vi som har opplevd slike traumer og opplevelser har fått ett helt nytt syn på livet for du vet at ting kan bli snudd over natten. Jeg syns faktisk det er trist at vi tar ting så for gitt og som en selvfølge. 


( Mamma og Elias ♥ Jeg savner deg så uendelig masse, min kjære sønn! )

Jeg skulle ønske at jeg klarte å leve i nuet og godta at en dag er dette livet over. Det er det for oss alle. Jeg skal begynne å fokusere på det at livet mitt kan være over i morgen for alt jeg vet, så derfor er det viktig å leve mens en kan. Livet er ingen selvfølge og det er heller ikke selvfølge at jeg skal holde meg frisk. Jeg må lære meg å leve mens jeg også er frisk og kan gjøre noe ut av livet. Jeg har fått tre fantastiske barn og har en god mann som alltid stiller opp for meg. Jeg er så glad i livet og de jeg har rundt meg, jeg er livredd at det en dag skal være over og jeg vet at en dag så er det over. Jeg MÅ lære meg å leve NÅ. 


( Min lille Elias ♥ )

Det er ingen selvfølge at vi står opp hver morgen, det er ingen selvfølge at vi er friske, det er ingen selvfølge at vi får barn, det er ingen selvfølge at vi har familie og venner rundt oss som alltid stiller opp, det er ingen selvfølge at vi har det greit. Husk å ta vare på deg selv og de rundt deg, fortell at du er glad i de.  

hits