hits

Katrine Liestl Olsen


www.katrineolsen.blogg.no

Jeg blir forbanna 31.10.2016, kl. 18:55

Når det er noe jeg må få ut, er det virkelig godt å ha en plass å skrive. Ikke nødvendigvis for å få meninger eller sympati, men mest for min egen del. Denne bloggen er som en åpen dagbok for meg, og dere som følger den og leser den har jo et valg. Jeg er åpen for meninger og tenker ikke så mye over om jeg får meninger som ikke jeg er helt enige i. Vi alle tenker forskjellig og har ulike meninger.

Men ja, over til overskriften.
Jeg blir rett og slett så forbanna når folk sier at det er på tide å komme seg videre. Altså, hallo? Det har kun gått litt over ett halvt år siden vi mistet vårt kjære barn. Og er det opp til oss å bestemme at livet må gå videre? Tror ikke det. Sorgen kommer alltid til å være med oss, sorgen er noe vi må leve med hver eneste dag resten av livet. Det er en del av oss og sånn er det. Hvorfor henger folk seg oppi hvor ofte vi velger å besøke Elias sin grav? Unnskyld meg, men hvorfor?! Skal ikke nevne noen navn offentlig, men jeg tror nok noen kjenner seg igjen. Jeg tror dessverre ikke dette bare gjelder oss, men flere som har mistet ett barn har kanskje opplevd slike tilfeller. Jeg syns det er så unødvendig og så ufattelig irriterende at noen kan si sånn. Selvfølgelig så kommer det ofte slikt fra folk som ikke har opplevd det å miste ett barn. Folk får mene og tenke akkurat det de vil. Måtte bare få ut sinnet mitt og dele dette med dere.

Vi går på graven akkurat så mye vi vil og vi snakker,  deler bilder og skriver så mye om Elias som vi bare vil. Det er opp til hver enkelt å følge livet våres. Ingen tvang.

Trygt fremme 28.10.2016, kl. 22:22

I dag er dagen vi har ventet spent på, Holmenkollen stod for tur. Vi var både nervøse samtidig som vi gledet oss masse til å komme bort og treffe andre mennesker. Vi reiste hjemmefra 09.30 og kjørte strake veien til Arendal hvor gullet skal overnatte hos bestemoren for helgen. Vi ankom hotellet i 3-4 tiden og fikk slappet godt av før vi skulle treffe de andre.

Nå har vi akkurat kommet tilbake på rommet etter en fin stund med latter, gråt, prating og middag. Kjenner savnet veldig etter Liam André nå, men jeg vet at han koser seg hos bestemor. Savnet etter lillebror Elias er også alltid der <3

Jeg ønsker dere en fin kveld videre!

Arveklr er for fattigfolk 25.10.2016, kl. 23:27

Kom over ett tema som er blitt populrt og som jeg syns er viktig f frem. Arveklr er for fattigfolk? Hva betyr egentlig det?
Selv om vi nsker kjpe arveklr til gutten vr, betyr det ikke dermed at vi er fattige. Og hadde vi vrt fattige, hva s? Jeg syns det er helt fantastisk kunne gjre det p den mten. Selvflgelig er det koselig og godt kunne kjpe ett nytt plagg i ny og ne. Han bruker klrne i barnehagen og om han da hadde brukt ett plagg til over 200 kr som han hadde griset til med maling for eksempel. Det hadde jo rett og slett vrt drit kjipt. Vi syns ogs det er koselig kunne gi bort til andre som virkelig har bruk for det. Det betyr s mye for oss som ikke har rd til kjpe dyre merkeklr. Er det ikke bedre spare til en familieferie? Gjre noe fint sammen. Noen mener kanskje at det er ekkelt at flere har brukt det, men hallo... det blir jo vasket fr bruk. Jeg er virkelig for arveklr og hper flere blir det ♦

Vi lever i en "bruk og kast verden", men ogs i en verden hvor vi er opptatt av milj og gjenbruk. Hva er egentlig forskjellen p pante en flaske, kildesortere eller arve klr? Alt gr jo ut p bruke ting p nytt, s hvorfor kjpe helt nye plagg nr man kan bruke arveklr som oftest er vel s fine, og som gjr AKKURAT samme jobben? Det er jo ikke snn at man ser at det er arveklr, du blir ikke stemplet?

Nei, ikke vet jeg, folk har forskjellige syn p ting. Men her er det full jubel for arveklr og jeg skjnner ikke hvorfor noen kan ha noe imot det. Ty blir slitt og delagt i barnehagen, og smtrollene vokser fort! Tommel opp for arveklr.

S og si alt som ligger i klesskapet til minsten, har vi arvet fra andre og jeg er s takknemlig.


Hva syns du?

 

Jeg smiler og det fles bra 25.10.2016, kl. 17:19

I dag m jeg bare si, for en fin dag det har vrt! For frste gang p evigheter har jeg flt meg vel med bde med utseende og sinn. Fler ting har gtt min vei i dag og jeg har troa p at resten av uken kommer til bli super. I morgen kommer mi kjre sster p besk, noe som er alt for sjeldent selv om vi kun bor 30 min unna med bil, s det blir kjempe koselig. Ellers skal resten av kvelden g til slappe av foran tven.

Jeg nsker dere fantastiske lesere en fin kveld. ♥


Husk bruk bilbelte - mange er glad i deg.

Den store dagen, litt annerledes 25.10.2016, kl. 12:28

Snart er det bursdag her i huset, en veldig annerledes bursdag og en bursdag jeg aldri har feiret fr. Vi har valgt gjre noe ut av dagen, istedenfor ikke gjre noe. Vi har valgt samle familien hjemme hos oss til en liten minnestund hvor vi spiser kake og prater. Helt enkelt, men samtidig en markering for Elias som fyller ett r. Dessverre fr vi ikke feiret han p den vanlige mten, men vi skal gjre det beste vi kan for at dagen blir fin. Han skal f den bursdagen han fortjener selv om han ikke fysisk er tilstede med oss. ♥ Til alle dere som nsker sette ned lys p graven hans, er hjertelig velkommen til gjre det. Det betyr mye for oss at folk husker p han, spesielt p bursdagen hans. Eller om noen nsker sette ned blomster eller bare beske han er det ogs helt lov. Det er opp til dere hva dere nsker. Til dere som ikke har muligheten til gjre det, tenn gjerne et lys hjemme i stua til minne om han p den store dagen ♥ P forhnd, tusen takk. 

Sammen er vi sterke, du og jeg 24.10.2016, kl. 22:17

Det hele begynte for snart fire r siden, i begynnelsen av 2013. Hvem hadde trodd at jeg skulle finne drmmeprinsen? Jeg s egentlig p det som helt umulig for jeg trodde ikke han fantes. Men her str jeg da 3 r senere og mener fortsatt at jeg har funnet drmmeprinsen. Jeg ble fort gravid etter vi mttes, men det fltes s rett og vi begge nsket en baby. Dette skulle vi klare og det gjorde vi. Liam Andr kom til verden i Januar 2014. Jeg hadde A ved min side hver eneste dag, svangerskapet ble mye tffere enn vi hadde forventet oss. Men mye takket vre A, kom jeg meg gjennom det. Vi nsket oss en baby til, og det tok ikke lange tiden fr jeg var gravid igjen. Ganske mye fortere enn vi hadde trodd, vi har jo hrt at det kan ta litt tid, s vi valgte begynne tidlig. Noe vi egentlig ikke hadde behov for. Jeg ble veldig fort gravid igjen. Med lillebror Elias. Ting gikk mye lettere andre gangen og svangerskapet var egentlig helt fantastisk. Vi var lykkelige. Ting begynte skje mot slutten og A stod ved min side fortsatt. Det verste som kunne skje, det skjedde. Hjertene vres knuste. Vi mistet Elias. Vi sklidde i fra hverandre etter hvert som tiden gikk, og fant ut at vi mtte ta en dag av gangen. Vi begge srger forskjellig og det m vi respektere.
Vi begge var sikre p at det var oss to, det var bare snn det var. Ingen kunne delegge det. Fortsatt str vi her da, ved hverandres side.


Denne sommeren og dette ret har garantert vrt det tffeste noen gang. Jeg ser tilbake p ret som har gtt og har omtrent kun en positiv ting si og det er at jeg er s takknemlig og s lykkelig over ha Liam Andr, og ikke minst alle dere fantastiske menneskene rundt oss. ♥
Liam Andr har helt klart gjort hverdagen lettere og livet verdt leve. Vi sier det ofte, men hadde det ikke vrt for den solstrlen der, er vi ikke sikre p om vi hadde overlevd. Mye av grunnen til at vi klarer st oppreist er nettopp den sjarmren der. Han tvinger oss opp om morgenen, han tvinger p oss ett smil og det gr ikke ann ikke smile nr man ser p han eller er i nrheten av han.

I gr sa han noe s nydelig som: Elske mamma og pappa ♥ En gutt p under tre r, som sier noe snt. Jeg ble s rrt at jeg begynte grte og visste ikke helt hvor jeg skulle gjre av meg for jeg ble s stolt og s glad. Det er ord som betyr s uendelig mye.

  

Jeg klarte det ikke...men 24.10.2016, kl. 21:52

... Jeg klarte det ikke, jeg klarte ikke gjennomfre det jeg hadde planer om gjre. Nemlig prve meg p jobb igjen. Kroppen fles ikke klar, jeg er sliten og trtt. Men jeg gleder meg masse til komme tilbake p jobb og begynne en "normal" hverdag.

Dagen i dag har blitt brukt til slappe av for det meste. Ganske fin mandag egentlig.
Hva har du brukt dagen til?  
 

Stearinlysene er tent og n er det tid for farmen. Jeg nsker dere en fin kveld videre. ♥

Nr savnet blir stort 23.10.2016, kl. 19:50

♥ For ett r siden l du trygt og godt i mamma sin mage. N ett r etterp, er du borte. Du skulle ligget i grinden din og laget lyder, lekt. Kanskje du hadde begynt krabbe? kanskje du til og med hadde begynt g? Det fr vi aldri se deg gjre. Det gjr s vondt. Ikke bare det, men vi fr aldri mer kjent den gode varme huden din og lukten din. Vr gode Elias. Du var verdens snilleste baby som l kikket med store yne p oss. Du trivdes best i armene til noen ♥
Du elsket bli sunget for, og det har jeg fortsatt med. Jeg synger hele tiden nr jeg er besker deg for jeg vet at du hrer meg. Du er alltid i vre hjerter og i tankene vres. Vi elsker deg uendelig hyt, lille Elias ♥


Her skriver vi navnet ditt i sanden, samtidig som vi tenner lys for deg og alle englevennene dine ♥

 

De sier at tiden leger alle sr, men det er vanskelig tro. Jeg fr ofte hre at jeg er sterk som klarer fungere s bra som jeg gjr, og det betyr s mye hre. Jeg har ikke helt troa p at jeg klarer meg s bra, men jeg prver s godt jeg kan gjre det beste. Jeg er s heldig som har gode venner rundt meg som sttter meg og jeg har ftt mange venninner over nettet, som jeg aldri har mtt fr, men som har hjulpet meg s mye gjennom denne tunge sorgen. Jeg ser hvertfall p dere som mine venninner ♥ Tusen takk.
Stine Brodersen - du er ei helt fantastisk jente. Du har stttet meg i over 1 r n og jeg ser s frem til vi treffes.
Du er en flott mamma for dine to nydelige gutter. Du er et forbilde for meg og mange andre. St p! i love you ♥

Nr sykdommen inntreffer 23.10.2016, kl. 12:32

...m man belage seg p flere dager i sengen, med lite spise og mye tv titting. Beklager litt fravr her de siste dagene, jeg har den siste uken slitt med halsbetennelse/gule streptokokker som igjen har frt til hy feber, hovne mandler og sr hals. Jeg har mer eller mindre vrt sengeliggende med en crp p 180. Men siden jeg aldri har ro i kroppen har jeg ikke klart kun vre hjemme, s litt har vi funnet p uansett. Feberen har gtt ned, jeg klarer spise igjen og kroppen begynner komme seg. Jeg tenkte forske meg p jobb igjen i morgen etter ha vrt sykemeldt noen uker. Jeg gleder meg ganske mye til se alle folkene igjen, og f brukt kroppen litt..I dag er vi invitert p kompe middag hos oldeforeldrene til ungene, s det gleder vi oss masse til. Det blir bde godt og koselig.

Hvordan har deres uke vrt? ♥

Jeg fler meg innesperret 17.10.2016, kl. 15:46

Et veldig personlig innlegg.

Hvor er den personen jeg en gang var? Den jeg var for kun f mneder siden. Jeg syns selv jeg har forandret meg til en drlig person, en person jeg ikke kjenner igjen. Jeg har gjort handlinger uten tenke meg om, er det min mte srge p? Leve livet i nuet og ha det gy? Jeg vet ikke. Men sjansen er stor for at det er det som har skjedd. Noen setter seg til hjemme, mens andre nesten ikke er hjemme lengre. Jeg merker at jeg sliter veldig  med vre hjemme, jeg syns det er tungt og ser lite glede i det. Jeg klarer ikke slappe av. Hver dag tenker jeg at tiden er inne for prve p teorien snn at jeg ogs kan f meg lappen og bli litt mer selvstendig. Men bare tanken p det gjr meg stresset og gir opp fr jeg fr begynt. Jeg klarer ikke holde fokus p det jeg skal gjre, konsentrasjonen er helt borte. Det er s slitsomt og s irriterende nr jeg virkelig vil. Noen ganger tenker jeg at det kun er fordi jeg er lat og ikke gidder. Men innerst inne vet jeg at jeg kan og jeg skal klare det. Det tar bare litt lengre tid. Det kommer til g fint nr tiden er inne for det.Kommer jeg til bli en bedre person? En person som liker vre hjemme og som klarer slappe av i sitt eget hus. Jeg hper det for det er der jeg nsker vre. En dag skal jeg bli kvitt bde angsten og depresjonen, den dagen det skjer skal det feires. Men akkurat n m jeg leve i en boble, en boble som jeg ikke aner hvordan jeg skal komme meg ut av. Jeg fler meg innesperret.
Har noen av dere kjent p den flelsen? Det er ingen god flelse.

 

Jeg ser frem til bli den personen jeg var fr alt dette tragiske skjedde. Jeg skal bli en enda bedre person, jeg skal bli en bedre mamma og en bedre venn. Jeg skal klare komme gjennom dette. Jeg er s glad for alle folkene jeg har rundt meg som sttter og hjelper meg uansett hvor kjerring jeg er. Det betyr s uendelig mye.
 

Tenn et lys 15.10.2016, kl. 11:20

I dag 15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som dde i svangerskapet og i livets begynnelse. En blge av lys gr rundt kloden nr lys tennes i alle tidssoner kl 19.00. Hver dag rammes en familie i Norge av katastrofen. Nrmere 400 barn dr rlig i ddfdsel, i spedbarnsalder eller i smbarnsalder. Hvert eneste ddsfall er en katastrofe for foreldre, ssken, besteforeldre, tanter, onkler og venner. Sm ftter setter dype spor. ♥
 
I kveld skal vi til Fevik vre sammen med folk som ogs har mistet sine sm kjre. Vi str sammen i sorgen. Kjenner at det blir godt, men samtidig vondt. Men jeg tror det blir veldig godt gjre det, vre sammen med andre som vet hvordan det er og prate om vres sm kjre barn.
 

Tenn et lys klokken 19.00 du ogs.

 

I kveld tenner vi et lys for deg kjre lille Elias gutten vr ♥ og alle dine englevenner som forlot familiene sine alt for tidlig. Dere er med oss i tankene hver dag. Vr kjre lille Elias, vi elsker deg.


 

Mammas morgenrush 12.10.2016, kl. 07:09

Da var det allerede en ny dag og enda en dag nrmere helg. Selv om jeg er sykemeldt og er mye hjemme, s gr virkelig ikke tiden sent av den grunn. Det skjer som regel nok til at jeg aldri kjeder meg. Jeg hadde hpet p at jeg skulle f sove litt til fr jeg skal til samtale hos psykologen, men.
Jeg skal levere i barnehagen fr jeg skal dit,  da trenger jeg litt ekstra tid, s da er det like greit st opp i god tid fr vi skal dra s slipper vi det stresset.Etter jeg har vrt p samtale, skal jeg en tur p nav og ha mte der fr jeg skal hente mini i barnehagen og vi endelig kan reise hjem og mamma kan sette seg i godstolen. Vell og merke, etter jeg har laget middag.

Hvordan pleier deres morgen vre?

Jeg m legge fra meg dataen og komme meg i dusjen n. S vi blogges.
Ha en fin onsdag ♥ Nyt dagen. 

 

 

"Mamma, pappa og storebror. jeg er jo her" 11.10.2016, kl. 20:27

For en dag det har vrt. Det har vrt en veldig fin dag, en av de bedre p evigheter.
Hatt noen veldig koselige timer sammen med mamma, hvor vi var p healing og jeg fikk "pratet" med Elias. Noe av det som kom tydelig frem var at han hadde det fint der han var n og at han er med oss. Ikke vr trist, ikke grt "JEG ER JO HER" ♥ Det er det heller ingen tvil om, siden vi merker han godt her hjemme og det er en god flelse. Fineste lillebror ♥ En dag ses vi igjen, og det gleder mamma seg veldig til.

Jeg sitter igjen med mange tanker og flelser. Jeg tenker egentlig ikke s mye p hva folk syns og sier, for dette er noe jeg tror p og det er selv noe jeg fler. Vi alle har forskjellige ting tro p og jeg velger tro p dette. Det er flere ting som gjr slik at jeg vet at det er sant. Jeg fler meg s heldig som tror p, det er s godt kunne hre fra den andre siden, fra de som str oss nr, men som har reist i forveien. Det f bekreftelse p at de har det greit, det gir meg ro.
Jeg trenger den bekreftelsen.

 

Sprsmlsrunde 11.10.2016, kl. 13:02

God morgen ♥

I dag vknet jeg opp med sr hals og vondt i hodet. Dessverre s er det tid for slikt p denne rstiden og om noen f dager s er det over. Heldigvis.
N sitter jeg i godstolen og venter p mamma. Vi skal ha litt mor og datter tid. DET er lenge siden, s det blir veldig koselig.

 

 

Jeg kjrer ogs i gang en sprsmlsrunde, s skriv gjerne sprsml til meg.Ha en fin dag, fantastiske mennesker.

Hater nr alarmen ringer 10.10.2016, kl. 09:25

God morgen. Da var det mandag, igjen. Ukene gr s fort syns jeg. Snart er det jo jul og et nytt r.

For yeblikket er jeg p vei til psykologen. Formen er ikke helt p topp, og sengen frister mer enn noe annet.

Jeg nsker dere en fin mandag.

Sunday 09.10.2016, kl. 18:32

S langt har dette vrt en ganske fin dag. Tok turen p crossbanen i Kristiansand med denne jenta. Flinke fotografen.
Lik gjerne facebooksiden hennes: LISAMARIBYNES
Selv om det var veldig kaldt, var det moro f lrt litt mer om hvordan man bruker kameraet og ikke minst ha litt venninnetid. N er jeg godt plassert i godstolen med musikk i rene. Det verste med det er at jeg er rastls og vurderer ta meg en treningskt. Men det blir nok bare med tanken, haha. Ender nok heller opp med reise p butikken og kjpe snacks slik at farmen blir enda litt bedre se p. 

Jeg nsker dere en fortsatt fin sndag. ♥

Psykiske lidelser er ingen spk 08.10.2016, kl. 19:07

Jeg tenker ofte tilbake p det innlegget jeg delte noen timer fr vi fant Elias livls i sengen sin. Du kan lese innlegget her: http://katrineolsen.blogg.no
Det er et innlegg som jeg tenkte nye gjennom om jeg skulle dele med dere eller ikke, til slutt s valgte jeg gjre det og det angrer jeg ikke p den dag i dag. 
Jeg fikk veldig mye respons p det jeg skrev, og det var vell snn de fleste kom over bloggen min. Det er s ufattelig tenke p at jeg skrev det innlegget og at ting endelig hadde begynt roe seg og bli bra. Plutselig snur det og hjertet mitt knuser bokstavligtalt. Jeg mistet utrolig mye av meg selv morgenen etter.

Den dag i dag sliter jeg mer med angst enn jeg noen gang har gjort. Jeg fr heldigvis god behandling og jeg tror at jeg en dag kommer til bli frisk fra psykiske lidelser, men fr den tid krever det mye jobb. Det suger energien fra deg, det tar mye av livsgleden din, humret forsvinner, trene kommer nr det passer de, sinnet, frustrasjon, skjelvinger, latter, panikk +++. Det skjer s mye under ett angstanfall. Jeg har heldigvis ikke angstanfaller hver dag, men angsten oppholder meg s og si hele tiden, det forsvinner liksom aldri. Dden er blitt det som er verst, men det er kanskje ikke s rart? Dette ret har blitt alt annet enn det vi hadde forventet og trodd. Det skulle vre vrt r, men slik ble det ikke. Men vi fikk bli kjent med verdens herligste baby, vr snn. Vi fr lov til se Liam Andr vokse hver dag og lre nye ord og ting ♥ Jeg er s takknemlig for alle de fine stundene vi har sammen. Det er dyrebare stunder. 
Jeg gleder meg veldig til angsten slipper taket betraktelig, kanskje jeg kan fungerer litt bedre i hverdagen? I hope so. 


Bak latter og smil, skjuler det seg et stort tomrom og mye sorg. 

 

Weekend 08.10.2016, kl. 18:51

Hei fantastiske flgere og lesere ♥
Hvordan har deres helg vrt s langt? Min helg har s langt vrt veldig grei. I dag har jeg bare slappet av hjemme foran tven. 
I morgen skal kanskje mi gode venninne ta bilder av meg og Liam Andr - blir veldig spennende. Ellers s blir det vell bare ha en rolig dag hjemme eller ta oss en tur i dyreparken. Hva er deres planer?Jeg nsker dere en fortsatt fin helg.